^Na vrh

RSS

OBVEŠČAMO:

 

DO PREKLICA IZREDNIH RAZMER, SE ODVOZ KOSOVNIH ODPADKOV IN ZELENEGA REZA NE IZVAJA!

 

PROSIMO VAS, DA TE ODPADKE DO TAKRAT ZADRŽITE DOMA. HVALA ZA RAZUMEVANJE!

Komunala Izola d.o.o. bo v sodelovanju z Občino Izola,  gospodarskim subjektom, ki v tem kriznem obdobju zaradi vladnega Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga ter storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji (Ur. l. RS, št. 25/20 s spremembami), ki je stopil v veljavo dne 16. 3. 2020 , ne smejo izvajati svoje glavne dejavnosti in posledično ne generirajo odpadkov, v celoti oprostila plačilo storitve obvezne občinske gospodarske javne službe zbiranja komunalnih odpadkov.

Do oprostitve plačila, bodo upravičeni le tisti gospodarski subjekti, ki imajo do Komunale Izola poravnane vse zapadle finančne obveznosti, v obravnavanem obdobju niso imeli drugih prihodkov iz naslova izvajanja ostalih registriranih dejavnosti in ki bodo na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., poslali Vlogo za oprostitev plačila ter kopijo izpisa iz Poslovnega registra Slovenije (AJPES), ki izkazuje registrirano glavno dejavnost.

Prejete vloge bodo obravnavane in, v kolikor se bodo izkazale kot upravičene, upoštevane pri  obračunu za mesec marec, in sicer za obdobje od 16. 3. 2020 do vključno 31. 3. 2020. Upravičencem bomo za odpis obveznosti plačila storitev za mesec marec izstavili  dobropis.

Nadaljnje odločitve glede morebitne oprostitve plačila storitev odvoza komunalnih odpadkov v naslednjih mesecih, bodo sprejete naknadno, glede na potek izrednih razmer.

 

Vloga za oprostitev plačila storitve zbiranja komunalnih odpadkov za gospodarske subjekte

 

Spoštovane občanke in občani. Kljub pozivom, da se v času izrednih razmer vzdržite odlaganja kosovnih odpadkov in zelenega reza na javne površine in na ekološke otoke, žal opažamo, da številni posamezniki tovrstne odpadke še vedno brezvestno odlagajo. Glede na to, da se zaradi izrednih razmer, odvoz kosovnih odpadkov in zelenega reza začasno ne izvaja, se s takšnim ravnanjem le dodatno in po nepotrebnem, obremenjuje delavce komunale, ki delajo sedaj v okrnjenih sestavah, a kljub temu požrtvovalno skrbijo predvsem za nemoten redni odvoz odpadkov ter urejenost, čistočo in razkuževanje javnih površin.

Stanje na terenu je pereče: ekološki otoki, številne javne površine in v nekaterih primerih tudi zasebne površine ob javnih cestah, so postala odlagališča kosovnih odpadkov in zelenega reza, kar je nedopustno!

V kolikor, se soočate z nujo, da morate ravno v tem času zamenjati okvarjen gospodinjski aparat ali vam bodo dostavili že pred časom naročeno pohištvo in nimate možnosti odslužene opreme še nekaj časa hraniti v svojih prostorih, vas vljudno prosimo, da nas o tem obvestite in dogovorili se bomo o možnih rešitvah. Pokličete lahko na tel. št. 05/66 34 950, 05/66 34 936 ali 05/66 34 928 ali pišite na e-mail naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. Vsekakor pa na vas apeliramo, da teh odpadkov ne odlagate na za-to neprimerna mesta.

Spoštovani, izkažite solidarnost in pomagajte nam ohraniti čisto Izolo. Skrb za čisto in urejeno okolje, je v času izrednih razmer še toliko bolj pomembna!

Slike naše okolice v teh dneh, povedo več kot besede...

 

 

Včeraj smo pričeli z razkuževanjem v mestu, danes pa smo nadaljevali na širšem območju mesta in na podeželju. Delavci, ki delajo v okrnjenih sestavah, se po najboljših močeh trudijo, da bi razkužili čim večji obseg javnih površin. Občane pa prosimo le za strpnost in razumevanje.

 

Spoštovane občanke in občani! Prosimo vas, da se vzdržite ravnanja, ki nam otežuje delo v teh izjemno resnih okoliščinah, kot je odlaganje kosovnih odpadkov in odpadkov zelenega reza, odstranjevanje obvestil in zaščitnih trakov itd.. Na ta način nam pomagate, da lažje izvajamo storitve, ki so v teh izrednih razmerah, pomembne za ohranjanje osnovnega higienskega standarda in za preprečevanje širjenja koronavirusa. Skupaj zmoremo!

 

»Naredite nekaj za nas, da lažje opravljamo delo za vas! Ostanite doma!«

 

Občanke in občane pozivamo, k razumnemu ravnanju s kosovnimi odpadki in odpadki zelenega reza.

Nastala situacija ni primeren čas za odlaganje kosovnih odpadkov na ekološke otoke oz. poleg drugih zabojnikov, kljub temu, da se je marsikdo, ki je v teh dneh ostal doma, odločil za generalno pospravljanje doma in okolice. Ravno tako vas prosimo, da večje količine zelenega reza (veje, listje ipd.) ne odlagate v zabojnike za biološke  odpadke.

Vse dokler se izredne razmere ne umirijo vas pozivamo, da naših sodelavcev dodatno ne obremenjujete z aktivnostmi, ki v tem trenutku niso nujne. Le tako, bomo s skupnimi močmi kos izredni situaciji!

Nastale razmere nas silijo v zagotavljanje izvajanja najnujnejših aktivnosti obveznih gospodarskih javnih služb z omejenim številom kadra. Trudimo se, da redni odvoz odpadkov poteka nemoteno, zato vas prosimo za dosledno upoštevanje navodil. 

 

 

 

 

To ni naša slika

To je naša slika

 Copyright © 2020 Komunala Izola  Rights Reserved.