^Na vrh

RSS

S sproščanjem ukrepov sprejetih s ciljem preprečitve širjenja nalezljive bolezni COVID-19, prilagajamo tudi organizacijo dela v podjetju. Cenjene uporabnike obveščamo, da bomo s ponedeljkom, 1. junijem 2020, ponovno pričeli sprejemati stranke, vendar ob predhodni najavi oziroma v dogovoru s posameznim referentom.

Ob osebnem stiku je potrebno upoštevati splošna varnostna priporočila, ki so in bodo tudi v nadalje vedno dobrodošla (upoštevanje varnostne medsebojne razdalje, higiena rok, higiena kašlja ipd.).

Kljub sproščanju omejitev, pa uporabnike še nadalje vabimo k urejanju zadev, vezanih na izvajanje naših storitev, preko spletnih obrazcev ter h komunikaciji preko elektronske pošte in telefona. Po telefonu oz. za sprejem strank smo na razpolago v času uradnih ur - in sicer v ponedeljek, sredo in petek med 8.00 in 10.00 uro ter med 10.30 in 12.00 uro.

Dosegljivi smo na sledeče telefonske številke oz. elektronske naslove:

Centrala podjetja                                      05 66 34 950

DE za Ekologijo in ravnanje z odpadki:    05 66 34 971 (936)   Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Zbirni center:                                            05 66 34 928       Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

DE Pokopališka in pogrebna dejavnost:  05 66 34 925       Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

DE Vzdrževanje okolja:                            05 66 34 961       Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

DE Pristaniška dejavnost:                        05 66 34 955       Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

DE Parkiriščna dejavnost:                        05 66 34 957       Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

DE Gradnje:                                             05 66 34 934       Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

DE Kanalizacija:                                       05 66 34 935       Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Sektor Nepremičnine:                              05/66 34 906 (908, 909)    Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Tajništvo direktorja                                   05 66 34 930       Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Dežurna pogrebna služba (24 ur):                       05 909 13 02

Dežurna služba-splošna (od 15:00 do 07:00)      05 909 13 04 

Dežurna služba-parkirišča(od 6:00 do 22:00)      05 909 13 03

Zahvaljujemo se vam za odgovorno ravnanje in nadaljnje upoštevanje splošno priporočenih ukrepov.

Med 26. 5. 2020 in 29. 5. 2020, bomo na posameznih delih javnega kanalizacijskega omrežja Izola, ponovno izvedli dezinsekcijo. Izvedena bo na lokacijah, kjer se je pri zadnji dezinsekciji odkrilo večja žarišča ščurkov in lokacijah, na katere nas zaradi pojavljanja ščurkov dnevno opozarjajo občani.

Ponovitev dezinsekcije se bo glede na ugotovljena žarišča izvedla na odseku med Podvozno cesto in Cesto v Jagodje, v okolici mestne tržnice in glavne avtobusne postaje Izola, v Muzčevi ulici, Drevoredu 1. maja in ulici Svobode ter na posameznih manjših lokacijah. Dezinsekcijo bo po naročilu Komunale Izola d.o.o., izvajala družba Radit d.o.o., Koper.

Dezinsekcija, s katero se učinkovito odpravlja težave s škodljivimi insekti (ščurki, ipd.), ki se med drugim zadržujejo tudi v kanalizacijskih ceveh, se bo izvajala z obrizgavanjem jaškov ter toplim zamegljevanjem jaškov in cevi javne kanalizacije.

Hkrati pozivamo lastnike stanovanjskih hiš ter poslovnih prostorov v zasebni lasti, kot tudi večstanovanjskih objektov, da z namenom doseči čim večji učinek dezinsekcije, poskrbijo tudi za dezinsekcijo svojih internih kanalizacijskih omrežij in priključkov. Storitev se naroči neposredno pri kateremkoli pooblaščenem izvajalcu za dezinsekcijo.

V kolikor vremenski pogoji ne bodo ugodni za izvedbo dezinsekcije, bo termin izvedbe spremenjen, kar bo tudi pravočasno sporočeno.

Za morebitne dodatne informacije lahko pokličete Komunalo Izola, na telefonski številki 05/66 34 950 ali 05/66 34 935.

Občina Izola si prizadeva, da bi se psi in njihovi lastniki v Izoli dobro počutili, zato v okviru finančnih zmožnosti iz leta v leto dopolnjuje ponudbo za štirinožne prijatelje. Danes sta župan Občine Izola Danilo Markočič in direktor Komunale Izola Denis Bele v uporabo predala nov pasji park v Livadah.

Poleg pasjega parka na Cankarjev drevoredu, ki je bil urejen konec lanskega leta, in pasjega parka nad Parencano imamo v občini tudi pasjo plažo v bližini nekdanje ladjedelnice, svoj kotiček pa so psi dobili tudi na območju nekdanje obalne ceste, kjer je postavljen pitnik z vodo za pse. Nov pasji park v Livadah so na današnjem dogodku že preizkusili psi ob spremstvu njihovih lastnikov. Vrednost investicije je 9.100 evrov, dela pa je po naročilu Občine izvedla Komunala Izola. Park bo za uporabnike ves čas odprt.

Župan Danilo Markočič je ob odprtju izrazil veselje, da se je v urbanem predelu Izole odprli še en pasji park in dodal, da bodo tako lastniki svoje pse lahko varno sprehajali. Občani in občanke se namreč vse pogosteje odločajo za družbo štirinožnih prijateljev. »S tem potrjujemo, da je Izola psom prijazna občina,« je še poudaril in napovedal, da bo Občina tudi v prihodnje z večjimi ali manjšimi investicijami prispevala k temu, da bo za pse in njihove lastnike življenje v naši občini še bolj prijetno. Naslednja investicija na novem pasjem parku v Livadah bo dovod vode in namestitev pitnika za pse. Izola se ponaša z nazivom psom najbolj prijazne občine, kar pomeni, da so psi v našem mestu vedno dobrodošli.  

Tudi direktor Komunale Izola, Denis Bele, je ob otvoritvi pasjega parka, navzočim izrazil svoje zadovoljstvo, saj se kot lastnik psa, tudi sam zaveda, kako pomembna je takšna infrastruktura kot so pasji parki, plaže ipd. Komunala Izola vso to infrastrukturo redno vzdržuje, pri čemer žal še vedno opažamo, da nekateri lastniki psov za svojimi štirinožnimi prijatelji ne počistijo. Najbolj nazorno je to opaziti na oblekah sodelavcev po zaključeni košnji zelenic, prav tako je izredno neprijetno, ko na pasje iztrebke stopimo, je še  jaseno povedal.

Komunala Izola je v preteklosti skupaj s šolami izvedla več akcij, katerih cilj je bilo osveščanje in pozivanje lastnikov psov, da počistijo za svojimi hišnimi ljubljenčki, saj si vsi želimo živeti v urejenem in čistem okolju. Odnos lastnikov psov se do okolja sicer izboljšuje, vendar bi si želeli, da bi se odgovorno obnašali prav vsi lastniki psov.

Utrinki z današnjega dogodka

 

 

Z jutrišnjim dnem bo med 8. in 14. uro, na sedežu Komunale Izola možen prevzem sredstva Aquatain, za zatiranje razmnoževanja tigrastih komarjev, ki ga je Občina Izola, z namenom osveščanja in spodbujanja občanov k izvajanju ukrepov za zatiranje prekomernega razmnoževanja tigrastih komarjev, namenila izolskim gospodinjstvom. Število razpoložljivih plastenk sredstva je omejeno (450 plastenk po 50 ml), zato je predviden prevzem 1 plastenke na gospodinjstvo. Sredstvo bo na razpolago do porabe zaloge.

Minuli konec tedna je bila Izola v znamenju izjemnega obiska uporabnikov avtodomov. Temu je najverjetneje prispevalo dejstvo, da so hotelski kompleksi in avtokampi, zaradi še veljavnega vladnega odloka o ukrepih zoper epidemije COVID-19, še zaprti. 

Številčnega obiska gostov smo izredno veseli, saj je to dokaz, da je občina Izola  priljubljena in gostoljubna turistična destinacija.  V Izoli si želimo in upamo na vedno polno zasedene parkirne kapacitete namenjene parkiranju avtodomom. Žal je tokratna izredna prezasedenost botrovala nejevolji posameznikov, ki kljub ustnim in pisnim obvestilom, niso upoštevali parkirnega režima in so parkirali tudi izven predvidenih parkirnih mest za avtodome. Kršitelje, ki so kljub opozorilom nadaljevali s kršitvijo, je občinska redarska služba kaznovala z globo.

Želimo poudariti, da je pri uporabi parkirišča, predvsem z vidika varnosti uporabnikov, pomembno upoštevati predpisan parkirni režim. Na parkiriščih za avtodome ni dovoljeno kampiranje, uporabljati odprtega ognja, pripravljati hrane na prostem, povzročati hrupa, prirejati zabav, prekomerno zasedati površine s stoli, mizami, ležalniki, tendami itd. Parkirišče za avtodome prvenstveno tudi ni namenjeno prenočevanju v smislu kot to določajo veljavni predpisi, ki veljajo za postajališča.

Vsem uporabnikom avtodomov, ki so in še bodo obiskali Izolo, želimo izreči prijazno dobrodošlico. Hkrati pa jih vljudno naprošamo za upoštevanje režima parkiranja na posameznem parkirišču in s tem prispevati k zadovoljstvu, predvsem pa varnosti uporabnikov parkirišč in ostalih uporabnikov javnih površin.

 

To ni naša slika

To je naša slika

 Copyright © 2020 Komunala Izola  Rights Reserved.