Kontrast
Belo na črnem
Velikost pisave

Ponastavi
Zapri

Zaposleni v izolskih javnih institucijah kot nosilci in vzorniki trajnostnega razvoja v občini

Pred dobrim mesecem dni, je 15 izolskih javnih ustanov podpisalo t.i. Zeleno listino in s tem pristopilo k programu »Zelene javne institucije«. Sodelovanje zavezuje javne ustanove in tam zaposlene k spodbujanju okoljske ozaveščenosti, ponovne uporabe in zaželenega ravnanja z odpadki, ki je osredotočeno na preprečevanje nastajanja odpadkov.

V programu ”Zelene javne institucije” Komunala Izola sodeluje z Javnim podjetjem Okolje Piran, ki v izolsko občino prinaša primer dobre prakse iz svoje občine.

V teh dneh se v javni ustanovah izvajajo praktične delavnice o ravnanju z odpadki in ponovni uporabi, ki jih izvajata predstavnici Okolja Piran in Komunale Izola. Namen delavnic je prenos znanja zaposlenim v javnih ustanovah, za dvig okoljske ozaveščenosti, ponovne uporabe in preprečevanje nastajanja odpadkov.

Prva izmed delavnic je vsem udeležencih pustila velik pozitiven vtis. Več tem lahko preberete na sledeči povezavi  https://ponovnouporabi.si/javne-institucije-so-ogledalo-kraja-tudi-za-odpadke/

Preglej vse novice