Kontrast
Belo na črnem
Velikost pisave

Ponastavi
Zapri

Komunalna podjetja Slovenske Istre pomagajo pri sanaciji poplavljenih območij

Po strahovitih poplavah, ki so razdejale velik del Slovenije, so pomoč pri sanaciji ponudila tudi vsa tri Istrska komunalna podjetja – Komunala Izola, Marjetica Koper in Okolje Piran.

V zgodnjih jutranjih urah so tako interventne ekipe, s tovornimi vozili in stroji za nakladanje kosovnih odpadkov, odšle na območje Medvod oz. Škofje Loke.

Pomoč na prizadetih območjih so pred tem že nudila obalna prostovoljna gasilska društva in Gasilska brigada Koper, katerih člani še ostajajo v pripravljenosti.  Klicu na pomoč se je odzval tudi Rižanski vodovod Koper, na razpolago pa so še nekatera zasebna gradbena podjetja iz naše pokrajine, ki so pripravljena zagotoviti svojo gradbeno mehanizacijo za odstranjevanje posledic poplav.

V prizadetih občinah v tej fazi potrebujejo predvsem delavce s stroji ali organizirana društva, kot so taborniki, ne pa posameznih prostovoljcev. Vsi, ki bi vseeno želeli pomagati, lahko to storite z donacijami prek uradnih kanalov (Zveza prijateljev mladine Slovenije, Rdeči križ, Karitas) ali sporočil SMS. Lahko se tudi prijavite v spletno aplikacijo, ki jo je vzpostavila Civilna zaščita (https://poplave2023.urszr.si), in spremljate potrebe po pomoči ali pa se obrnete na prostovoljsko pisarno Slovenske filantropije v Kopru.

Našim sodelavcem in kolegom sosednjih komunalnih podjetjih ter vsem ostalim, ki ponujajo ali še bodo ponudili nesebično pomoč pri odpravljanju posledic poplav, želimo uspešno delo in varen povratek domov.

Zaradi zmanjšanega obsega razpoložljive mehanizacije v podjetju, ker se del le-te uporablja na poplavljenih območjih, bo v prihodnjih dneh najverjetneje prihajalo do zamude pri odvažanju kosovnih odpadkov, zato občanke in občane prosimo za razumevanje in strpnost.

Avtorji fotografij: »javna komunalna podjetja slovenske Istre«

 

Preglej vse novice