Kontrast
Belo na črnem
Velikost pisave

Ponastavi
Zapri

V akciji s premično zbiralnico zbranih 1.124 kg nevarnih odpadkov iz gospodinjstev

Zaključena je letošnja prva akcija zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev, izkupiček katere je 1.124 kg nevarnih odpadkov. V času akcije, ki je v občini Izola potekala med 16. in 20. junijem 2020, smo bili s premično zbiralnico prisotni tri dni na podeželju, dva dni pa v širšem okolišu mesta in samem mestnem jedru.

Uporabniki so, v primerjavi z lanskoletno spomladansko akcijo, oddali na premično zbiralnico 739 kg manj nevarnih odpadkov. Manjši količini oddanih nevarnih odpadkov pripisujemo tudi vpliv epidemije COVID-19, v času katere je bilo veliko uporabnikov doma in so tako tovrstne odpadke sami dostavljali na naš zbirni center. V obdobju od februarja do konca maja je bilo na lokacijo zbirnega centra dostavljenih 1.120 kg nevarnih odpadkov iz gospodinjstev.

Tokratne akcije se je udeležilo 213 uporabnikov, največji odziv je bil zabeležen v Kortah pri zadružnem domu ter v Veluščkovi ulici, najmanj pa na Baredih, kjer je nevarne odpadke oddala le ena oseba. Med zbranimi odpadki je prevladovala električna in elektronska oprema, neuporabna zdravila in kozmetika ter odpadno jedilno olje.

Uporabniki Komunale Izola, lahko s potrdilom o plačilu zadnjega obračuna komunalnih storitev, nevarne odpadke iz gospodinjstva, preko celega leta brezplačno dostavijo na lokacijo Zbirnega centra, od ponedeljka do petka med 8.00 in 17.00 uro ter v soboto med 9.00 in 12.00 uro.

Za oddajo odpadnega jedilnega olja ter odslužene električne in elektronske opreme se lahko uporabniki poslužijo tudi namenskih zabojnikov, ki so na območju občine Izola postavljeni na več lokacijah. Odpadne baterije, kozmetiko, žarnice, neuporabna zdravila, pa je možno oddati tudi v namenske zabojnike na recepciji Komunale Izola, Industrijska cesta 8 ter na lokaciji CUP v mestu, na Muzčevi ulici 7.

Za vsa dodatna vprašanja smo na razpolago v času uradnih ur – v ponedeljek, sredo in petek med 8.00 in 10.00 uro ter 10.30 in 12.00 uro, osebno ali na telefonski številki 05/66 34 950, lahko pa nam tudi pišete na elektronski naslov: odvozi@komunala-izola.si.

Uporabnikom, ki so se udeležili tokratne pozno-spomladanske akcije, se zahvaljujemo za sodelovanje in s tem izkazano skrb za okolje.

Preglej vse novice