Deratizacija javne kanalizacije na območju občine Izola

Komunala Izola d.o.o. bo v sodelovanju z Nacionalnim laboratorijem za zdravje, okolje in hrano (NLZOH) , Enota Koper, od srede, 25. 11. 2020, do petka, 27. 11. 2020, izvajala deratizacijo javnega kanalizacijskega omrežja v občini Izola. Deratizacija se bo izvajala z obešanjem parafinskih vab v notranjosti kanalizacijskih  jaškov.

Z deratizacijo učinkovito vplivamo na zmanjšanje populacije glodalcev (podgane, miši itd.), ki se pogosto zadržujejo v kanalizacijskih omrežjih in okolici naših domov oz. tam kjer imajo na razpolago zadostno količino živil in odpadkov (tudi ostankov hrane v kanalizaciji). Poleg tega, da povzročajo veliko materialno škodo, so glodalci lahko tudi prenašalci nalezljivih bolezni, zato so ukrepi za zmanjševanje njihovega števila izredno pomembni.

Občanom priporočamo, da poskrbijo tudi za deratizacijo v internih kanalizacijskih omrežjih in okolici stanovanjskih objektov, predvsem pa, da hrane in odpadnega jedilnega olja ne izplakujejo v kanalizacijske odtoke in straniščno školjko, temveč v za to namenjene zabojnike oz. zbiralnike.

Deratizacijo lahko opravljajo izključno pooblaščeni izvajalci, zato se je za naročilo teh storitev, potrebno obrniti neposredno nanje.

V kolikor vremenski pogoji ne bodo ugodni za izvedbo deratizacije, bo termin izvedbe premeščen, o čemer vas bomo obvestili. Za morebitne dodatne informacije smo dosegljivi na telefon 05/66 34 950 ali 05/66 34 935.

Preglej vse novice