Kontrast
Belo na črnem
Velikost pisave

Ponastavi
Zapri

Postavljen temeljni kamen za izgradnjo večnamenskega vaškega doma na Šaredu

Na Šaredu se je včeraj odvil slavnostni dogodek s postavitvijo temeljnega kamna za izgradnjo novega večnamenskega objekta, ki bo postal središče kulturnega, športnega in družabnega življenja na vasi.

Predstavniki Občine Izola na čelu z županom Danilom Markočičem in direktor JP Komunala Izola Denis Bele so prebivalcem Šareda, Baredov in drugim obiskovalcem predstavili težko pričakovani izvedbeni projekt novega vaškega doma. Občina je maja pridobila gradbeno dovoljenje, ki je postalo pravnomočno 10. junija, in preko javnega razpisa izbirala izvajalca del, podjetje Finali. Projektiranje objekta je bilo zaupano izolskemu podjetju Oblika2, gradbeni nadzor pa bo izvajalo podjetje GGS.

Sodoben vaški dom bo namenjen zlasti področju kulturnega udejstvovanja, npr. prireditvam, predavanjem, razstavam, različnim delavnicam, potrebam delovanja kulturnih društev in športni vadbi. Po potrebi bodo vaščani koristili prostore tudi za zbore krajanov in zdravstvene storitve na terenu. »Uravnoteženo ustvarjanje pogojev za bivanje in delovanje je ključnega pomena za razvoj skupnosti, zato stremimo k temu, da aktivnosti na področju infrastrukture in drugih investicij potekajo tako v mestu, kakor na podeželju,« je ob tem poudaril župan.

Uporabna površina novega večnamenskega vaškega doma na Šaredu meri dobrih 331 m2 in vključuje 13 parkirnih mest. Predvideni objekt je sestav dveh enot pravokotnih tlorisnih oblik, ki vključujeta pritličje in mansardo. Tloris pritličja znaša 160 m2, mansarde skupaj z večnamensko teraso pa 171 m2.

V prvi fazi bo zgrajeno pritličje, ki bo vključevalo večnamensko dvorano, manjšo pisarno in sanitarije, čajno kuhinjo ter priročno shrambo in tehnični prostor z zunanjim vhodom. Obenem bo poskrbljeno tudi za zunanjo ureditev. Vrednost investicije je ocenjena na 760.104 evrov, dela pa bodo zaključena predvidoma do izteka koledarskega leta.

Denis Bele, direktor JP Komunala Izola, ki je pooblaščeno za vodenje projekta, je ob tej priložnosti namenil pohvalo sodelujočim: »Brez odličnega dela projektne skupine, ki se je izkazala z vztrajnostjo, pripravljenostjo k iskanju rešitev, tudi s kompromisi, strokovnostjo in požrtvovalnostjo, projekta ne bi bilo mogoče izpeljati.«

»Objekt, ki ga s postavitvijo temeljnega kamna simbolično pričenjamo graditi, sam po sebi ne bo prinesel razvoja – to moč imate krajani. Z novo pridobitvijo boste lahko udejanjali vse tiste aktivnosti, ki so bile do sedaj zapostavljene,« je sklenil župan.

Dogodek je popestrila glasba domačinke Arnike Marancin in zasedbe Trio Lipa, za pogostitev so poskrbeli zavzeti krajani Šareda, organizacijo dogodka pa je v sodelovanju z Občino Izola izpeljal center za kulturo, šport in prireditve.

 

Preglej vse novice