Kontrast
Belo na črnem
Velikost pisave

Ponastavi
Zapri

Počitniške delavnice za otroke v izolskem CUP-u

V izolskem Centru uporabnih predmetov, CUP v mestu, bodo julija in avgusta poletne ustvarjalne delavnice iz rabljenih predmetov za otroke, starejše od 5 let. Delavnice so brezplačne. Starši imajo možnost dogovora za varstvo otrok.

CUP bo v sodelovanju z Društvom Mali grafiki in mentorico Barbaro Motoh, ki ima dve desetletji izkušenj dela z otroki, poletne počitnice obogatil s spodbujanjem ustvarjalnih veščin otrok. Delavnice se bodo zvrstile v dveh terminih, od 20. do 24. julija in od 10. do 14. avgusta, med 9.30 in 12. uro. Vsaka delavnica bo prenos dobre prakse ponovne uporabe predmetov in materialov na inovativen način. Nekatere starše bo razveselila možnost, da z mentorico dogovorijo varstvo otrok.

Prijave na delavnice, na vsako posebej ali na celoten sklop, sprejemajo v prostorih CUP na Muzčevi ulici 7 v Izoli ali Barbara Motoh po telefonu 069 704 989.

PRVI TERMIN OD 20.-24. 7. 2020 DRUGI TERMIN OD 10.-14. 8. 2020
PROGRAM po dnevih, od 9.30 do 12.00: PROGRAM po dnevih:
Ponedeljek, 20. 7. –  Viseči vrtovi Ponedeljek, 10. 8. –  Viseči vrtovi
Torek, 21. 7. – Mavrična oblačila Torek, 11. 8. – Mavrična oblačila
Sreda 22. 7. – Mozaik iz odpadnih materialov Sreda 12. 8. – Mozaik iz odpadnih materialov
Četrtek, 23. 7. – Lutke iz blaga Četrtek, 13. 8. – Lutke iz blaga
Petek, 24. 7. – Figure iz žice in kaširanega papirja Petek, 14. 8. – Figure iz žice in kaširanega papirja


Začnemo z visečimi vrtovi v ponedeljek, 20. julija

Prvi sklop petih delavnic se začne v ponedeljek, 20. julija, z izdelavo visečih vrtov. V torek je na programu izdelava  mavričnih oblačil, ki bodo poletnim počitnicam dodala ravno pravo mero razposajenosti. Sledila bo izdelava mozaika iz koščkov različnih materialov in kot veste, je v CUP resnično veliko materialov. Četrti dan bo dan za lutke. Iz kosov blaga in drugih predmetov bodo  zaživele ročne lutke in marionete. Na peti in zadnji delavnici bo prav prišla velika mera domišljije. Udeleženci jo bodo preoblikovali v otipljive figure z upogibanjem žice, uporabo odsluženih predmetov in likovno tehniko kaširanja papirja.

Saj vemo, kako zapojejo šolarji vseh treh izolskih osnovnih šol skupaj z glasbenikom Drillom v prvi ekološki rap skladbi Svet samo tvoj je: “Zavrženim predmetom ponudimo šanso, da drugim izpolnijo svoje poslanstvo.” Delavnice izdelave visečih vrtov, mavričnih oblačil, mozaikov, lutk ter figur iz žice in kaširanega papirja so namenjene prav temu, da odslužene predmete ponovno uporabimo v praksi in si z njimi poživimo poletje.

Ustvarjalne delavnice za otroke so del projekta LAS Istre Uporabni odpadki – prenos dobre prakse zmanjševanja odpadkov na inovativen in okolju prijazen način, ki ga sofinancirata Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Evropski sklad za regionalni razvoj.

Prijave so obvezne, saj je število mest omejeno. Otroka, starejšega od 5 let, prijavite v prostorih CUP na Muzčevi ulici 7 v Izoli ali mentorici Barbari Motoh po telefonu 069 704 989, ki po dogovoru omogoča v času delavnic tudi varstvo otrok.

Preglej vse novice