Kontrast
Belo na črnem
Velikost pisave

Ponastavi
Zapri

Otroška izmenjevalnica v znamenju pusta

V sredo, 15. 2. 2023, se je odvila že 4. otroška izmenjevalnica, ki bila tokrat v znamenju pusta. Otroci so si med drugim izmenjali svoje pustne kostume in pod vodstvom mentorice ustvarili pustne pripomočke iz odsluženih materialov.

Zamisel o otroških izmenjevalnicah se je razvila po tem, ko je bil prostor stalnega otroškega CUP kotička,  s katerim je upravljalo Društvo prijateljev mladine, začasno predan v druge namene. Konec preteklega leta smo tako v sklopu tedna zmanjševanja odpadkov, v sodelovanju z Društvom prijateljev mladine in Javnim skladom RS za kulturne dejavnosti, izvedli pilotni dogodek za izmenjavo otroških oblačil, igrač in opreme. Izmenjevalnica, v sklopu katere je potekala tudi delavnica predelave oblačil, je požela veliko zanimanja in navdušenja, kar je bila dodatna motivacija, da bi dogodek postal stalnica.

Do meseca maja bomo tako nadaljevali z nizom dogodkov izmenjave otroških oblačil, knjig in igrač, ki bodo potekali vsako 3. sredo v mesecu v Sončni dvorani JSKD Izola, Ul. Giordano Bruno 8.

Vabljeni k udeležbi.

Avtor fotografij: @soncnadvorana (tag)

Preglej vse novice