Kontrast
Belo na črnem
Velikost pisave

Ponastavi
Zapri

Druga faza obnove ribiškega pristanišča je v polnem teku (vir: Občina Izola)

Obnova ribiškega pristanišča se je prevesila v drugo fazo, ki vključuje obnovo južnega dela pristanišča v smeri Sončnega nabrežja. Tako kot prvo fazo projekta, je Občina Izola vodenje projekta zaupala Komunali Izola.

Vrednost investicije znaša nekaj več kot 3,8 milijona evrov, od katerih bo 2,2 milijona financiranih iz Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo. Preostali del bo Občina Izola prispevala iz lastnih sredstev.

Gradbena dela so stekla konec novembra. Trenutno se na odseku Sončnega nabrežja, kjer je predvidena razširitev promenade, izvaja globoko temeljenje in varovanje gradbene jame (postavitev oporne konstrukcije vzdolž obstoječega obalnega zidu). Odstranjen je bil kamniti tlak, pri čemer so bili kamni popisani in oštevilčeni ter začasno prepeljani na izolski zbirni center.

Obnova južnega dela ribiškega pristanišča vključuje sanacijo in zvišanje obalnega zidu južnega dela mandrača, vključno z malim oziroma južnim pomolom, in razširitev obale Sončnega nabrežja od gostilne Sidro do južnega pomola ter ustrezno ureditev tlakov in kanalizacije zaradi zvišanja obale. Prenovljena bodo privezna mesta za plovila, javna in varnostna razsvetljava, urejene bodo tudi zelene površine med cono za pešce in cesto. Prav tako bodo postavljene nove omarice za oskrbo plovil z elektriko in vodo, saniran bo parapetni zid na ribiškem pomolu, ki ločuje delovno površino ribičev in na novo tlakovano pot ob skalometu, na zbirnem centru bo prenovljen ribiški šotor z okolico, nabavljena bo tudi dodatna oprema, ki bo omogočala ribičem lažje in varnejše delo.

Ureditev ribiškega pristanišča je namenjena zagotovitvi sodobnega in varnega pristanišča tako za potrebe ribičev kot za druge uporabnike in obiskovalce. Zaključek del je načrtovan do konca maja, do takrat je predvidena tudi zapora odseka Sončnega nabrežja.

Preglej vse novice