Kontrast
Belo na črnem
Velikost pisave

Ponastavi
Zapri

Zbiralnik za rabljena oblačila odslej tudi na Dobravi

Komunala Izola je ob parkirišču pred objektom Krajevne skupnosti Jagodje-Dobrava, na novo uredila tamkajšnji ekološki otok in ga opremila še z zbiralnikom za zbiranje rabljenih oblačil, obutve in hišnega tekstila.

S postavitvijo tovrstnih zbiralnikov želimo občanom olajšati in približati možnost oddaje rabljenih oblačil, obutve in hišnega tekstila v ponovno uporabo, saj ogromne količine tovrstnih odpadkov predstavljajo eno izmed najbolj perečih okoljskih problematik.

Uporabniki lahko zabojnike za rabljene tekstilne izdelke najdejo na območju občine Izola že na desetih lokacijah, in sicer: pri transformatorski postaji v Ulici oktobrske revolucije, na trgu Svetega Mavra, za črpališčem v Kosovelovi ulici , v Ulici proletarskih brigad, v Ulici IX. korpusa, v Dantejevi ulici, v Ulici Zvonimira Miloša, v Kortah ob zadružnem domu, na avtobusni postaji na Maliji in na Šaredu.

V zbiralnike se lahko odloži rabljena oblačila, obutev in hišni tekstil, kot so npr. rabljena posteljnina, pregrinjala, prešite odeje, brisače, prti, zavese in blago. Pri tem velja poudariti, da mora biti vse čisto, oprano in nepoškodovano. S tem namreč izkazujemo kulturen in spoštljiv odnos do oseb, za katere bodo morda ti tekstilni izdelki še zelo dobrodošli.

Z ločenim zbiranjem rabljenih oblačil, obutve in hišnega tekstila spodbujamo osveščenost ljudi in preprečujemo dodatno obremenjevanje okolja.

 

Preglej vse novice