Kontrast
Belo na črnem
Velikost pisave

Ponastavi
Zapri

Uporabniki avtodomov so v Izoli dobrodošli

Minuli konec tedna je bila Izola v znamenju izjemnega obiska uporabnikov avtodomov. Temu je najverjetneje prispevalo dejstvo, da so hotelski kompleksi in avtokampi, zaradi še veljavnega vladnega odloka o ukrepih zoper epidemije COVID-19, še zaprti.

Številčnega obiska gostov smo izredno veseli, saj je to dokaz, da je občina Izola  priljubljena in gostoljubna turistična destinacija.  V Izoli si želimo in upamo na vedno polno zasedene parkirne kapacitete namenjene parkiranju avtodomom. Žal je tokratna izredna prezasedenost botrovala nejevolji posameznikov, ki kljub ustnim in pisnim obvestilom, niso upoštevali parkirnega režima in so parkirali tudi izven predvidenih parkirnih mest za avtodome. Kršitelje, ki so kljub opozorilom nadaljevali s kršitvijo, je občinska redarska služba kaznovala z globo.

Želimo poudariti, da je pri uporabi parkirišča, predvsem z vidika varnosti uporabnikov, pomembno upoštevati predpisan parkirni režim. Na parkiriščih za avtodome ni dovoljeno kampiranje, uporabljati odprtega ognja, pripravljati hrane na prostem, povzročati hrupa, prirejati zabav, prekomerno zasedati površine s stoli, mizami, ležalniki, tendami itd. Parkirišče za avtodome prvenstveno tudi ni namenjeno prenočevanju v smislu kot to določajo veljavni predpisi, ki veljajo za postajališča.

Vsem uporabnikom avtodomov, ki so in še bodo obiskali Izolo, želimo izreči prijazno dobrodošlico. Hkrati pa jih vljudno naprošamo za upoštevanje režima parkiranja na posameznem parkirišču in s tem prispevati k zadovoljstvu, predvsem pa varnosti uporabnikov parkirišč in ostalih uporabnikov javnih površin.

Preglej vse novice