Kontrast
Belo na črnem
Velikost pisave

Ponastavi
Zapri

Nov pasji park v Livadah

Občina Izola si prizadeva, da bi se psi in njihovi lastniki v Izoli dobro počutili, zato v okviru finančnih zmožnosti iz leta v leto dopolnjuje ponudbo za štirinožne prijatelje. Danes sta župan Občine Izola Danilo Markočič in direktor Komunale Izola Denis Bele v uporabo predala nov pasji park v Livadah.

Poleg pasjega parka na Cankarjev drevoredu, ki je bil urejen konec lanskega leta, in pasjega parka nad Parencano imamo v občini tudi pasjo plažo v bližini nekdanje ladjedelnice, svoj kotiček pa so psi dobili tudi na območju nekdanje obalne ceste, kjer je postavljen pitnik z vodo za pse. Nov pasji park v Livadah so na današnjem dogodku že preizkusili psi ob spremstvu njihovih lastnikov. Vrednost investicije je 9.100 evrov, dela pa je po naročilu Občine izvedla Komunala Izola. Park bo za uporabnike ves čas odprt.

Župan Danilo Markočič je ob odprtju izrazil veselje, da se je v urbanem predelu Izole odprli še en pasji park in dodal, da bodo tako lastniki svoje pse lahko varno sprehajali. Občani in občanke se namreč vse pogosteje odločajo za družbo štirinožnih prijateljev. »S tem potrjujemo, da je Izola psom prijazna občina,« je še poudaril in napovedal, da bo Občina tudi v prihodnje z večjimi ali manjšimi investicijami prispevala k temu, da bo za pse in njihove lastnike življenje v naši občini še bolj prijetno. Naslednja investicija na novem pasjem parku v Livadah bo dovod vode in namestitev pitnika za pse. Izola se ponaša z nazivom psom najbolj prijazne občine, kar pomeni, da so psi v našem mestu vedno dobrodošli.

Tudi direktor Komunale Izola, Denis Bele, je ob otvoritvi pasjega parka, navzočim izrazil svoje zadovoljstvo, saj se kot lastnik psa, tudi sam zaveda, kako pomembna je takšna infrastruktura kot so pasji parki, plaže ipd. Komunala Izola vso to infrastrukturo redno vzdržuje, pri čemer žal še vedno opažamo, da nekateri lastniki psov za svojimi štirinožnimi prijatelji ne počistijo. Najbolj nazorno je to opaziti na oblekah sodelavcev po zaključeni košnji zelenic, prav tako je izredno neprijetno, ko na pasje iztrebke stopimo, je še  jaseno povedal.

Komunala Izola je v preteklosti skupaj s šolami izvedla več akcij, katerih cilj je bilo osveščanje in pozivanje lastnikov psov, da počistijo za svojimi hišnimi ljubljenčki, saj si vsi želimo živeti v urejenem in čistem okolju. Odnos lastnikov psov se do okolja sicer izboljšuje, vendar bi si želeli, da bi se odgovorno obnašali prav vsi lastniki psov.

Preglej vse novice