Kontrast
Belo na črnem
Velikost pisave

Ponastavi
Zapri

(Ne)Pravilno odlaganje večjih količin zelenega reza

Včerajšnji sončen dela prost dan je bil kot nalašč za pospravljanje in urejanje zelenja okrog hiš. Polne roke dela je tako imel tudi posameznik v bližini ekološkega otoka na Levstikovi ulici, kjer nas je danes zjutraj pričakal prenapolnjen zabojnik za biološke odpadke, v katerem so bile nepravilno odložene večje količine zelenega reza oziroma vejevja. Popolnoma zapolnjen zabojnik je povzročil nevšečnosti ostalim uporabnikom, ki so želeli pravilno odložiti biološke odpadke iz gospodinjstev, a za te v zabojniku ni bilo več prostora, obenem pa je prizor kazil tudi videz urejenega in čistega okolja, kakršnega si želimo.

Uporabnike želimo spomniti na različne možnosti pravilnega odlaganja zelenega reza:

 

• za večje količine zelenega reza lahko vsi uporabniki storitev ravnanja z odpadki v občini Izola enkrat letno brezplačno naročijo 5 m3 zabojnike za zeleni rez,
• manjše količine zelenega reza do 3 m3 lahko brezplačno prevzamemo na lokaciji z manjšim tovornim vozilom,
• brezplačno (oziroma ob predložitvi zadnjega odrezka potrdila o plačilu) lahko uporabniki zeleni rez dostavijo sami na Zbirni center, in sicer od ponedeljka do petka med 8. in 17. uro ter ob sobotah med 9. in 12. uro.

Kako naročiti brezplačen odvoz zelenega reza:

Za naročilo brezplačnega odvoza zelenega reza lahko uporabniki pokličejo na tel. št. 05/ 66 34 950  ali v času uradnih ur (v ponedeljek, sredo ali petek med 8.00 in 10.00 ter 10.30 in 12. uro) na tel. št. 05/ 66 34 936 ali  05/66 34 928. Naročilo odvoza zelenega reza je možno tudi elektronsko, in sicer na elektronskih naslovih: odvozi@komunala-izola.si ali zbirnicenter@komunala-izola.si.

Vse uporabnike zato vabimo k spoštovanju vzpostavljenega sistema zbiranja in odvoza odpadkov ter se jim zahvaljujemo za skrb za čisto in urejeno okolje.

Preglej vse novice