Kontrast
Belo na črnem
Velikost pisave

Ponastavi
Zapri

Zelenice in parke zalivamo z nepitno vodo iz naravnega zajetja

Vsem občanom, ki se na nas ali na medije obračajo z dvomi in vprašanji o zalivanju zelenic na območju Izole, bi se želeli najprej zahvaliti za skrb za preudarno in varčno rabo pitne vode. K slednji vsakodnevno stremimo tudi v našem podjetju, kjer se zelo dobro zavedamo resnosti in posledic sušnega obdobja.

Zato želimo ponovno izpostaviti, da rastline, ki ravno tako občutijo sušo in za svoje uspevanje nujno potrebujejo vodo, zalivamo zgolj z nepitno vodo.
Zalivalne sisteme zelenic in parkov v mestu Izola preko podzemnih cevi oskrbujemo z vodo iz naravnega podzemnega zajetja, ki se nahaja »pri stari pralnici« oziroma pri gostinskem lokalu Oljka. Naj poudarimo, da v podjetju tudi z vodo iz zajetja ravnamo izjemno preudarno in skrbno in da bomo v primeru, da slednje prične primanjkovati, prenehali z zalivanjem zelenih površin.

Občane vabimo k varčevanju pitne vode in spoštovanju priporočil, ki jih je pripravilo podjetje Rižanski vodovod d.o.o. in so dostopna na spletni strani https://www.rvk.si/si/voda/izjemne-razmere-2022/kako-ravnati-z-vodo-v-casu-izrednih-razmer?fbclid=IwAR342IzEpWkPhZAZyZ0yvtJZrZdSk60VI7M7g92SksAmATgcCHXD8IEJfB8

Preglej vse novice