Odslužena novoletna drevesca ne sodijo na ekološke otoke oz. v zabojnike za odpadke

Božično – novoletni prazniki so mimo in marsikdo v teh dneh še pospravlja novoletno okrasje. Med slednje sodijo tudi umetna ali naravna novoletna drevesca (smreke, jelke ipd), ki jih moč vsakodnevno zaslediti na ekoloških otokih. Poleg tega, da slednje kazi urejenost lokalnega okolja, ti odpadki predvsem ovirajo ter preprečujejo varno odlaganje odpadkov ostalim občanom in hkrati ovirajo praznjenje zabojnikov.

Kako lahko ustrezno poskrbimo za odslužena novoletna drevesca?

Komunala Izola nudi svojim uporabnikom brezplačen odvoz odsluženih novoletnih drevesc. Naročila za odvoz sprejemamo na telefonski številki 05/66 34 950 ali na elektronskem naslovu  odvozi@komunala-izola.si.

Naravna drevesca lahko občani odložijo tudi v zabojnik za biološke odpadke vendar, jih je potrebo predhodno razrezati na manjše dele.

Ob tem želimo spomniti tudi na možnost, da lahko še uporabne umetne smrečice dostavite v Center uporabnih predmetov na lokaciji zbirnega centra Izola (zaradi trenutnih epidemioloških razmer je enota CUP-a na Muzčevi ulici 7 do nadaljnjega zaprta), kjer jih bomo z veseljem predali v nadaljnjo uporabo.

Preglej vse novice