Kontrast
Belo na črnem
Velikost pisave

Ponastavi
Zapri

Obvestilo o spremembah prometnega režima ob dogodku 10. Istrski maraton Luke Koper

V nedeljo, 14. aprila 2024, bo v slovenski Istri potekal 10. Istrski maraton Luke Koper. Osrednje dogajanje bo letos v Parku Sonce v Luciji, tekaška trasa pa bo potekala čez Izolo in Koper vse do Ankarana.

V času prireditve bo na posameznih odsekih veljal spremenjen prometni režim. Na območju občine Izola bodo udeleženci maratona tekli zgolj po pločnikih, cestišča pa bodo prečkali na označenih prehodih za pešce, zato so na tem območju predvidene le izredno kratkotrajne zapore cest. Voznike in druge udeležence v prometu prosimo za dodatno previdnost ter spoštovanje začasne prometne signalizacije in odredb redarjev dogodka.

Za strpnost in dodatno previdnost pa organizatorji prosijo tudi pri prehodu skozi tunel Šalet, ki je prav tako del trase in kjer se bo v določenem časovnem okvirju nahajalo večje število tekačev. To bo lahko za krajši čas otežilo prehod skozi omenjeni tunel.

V sosednjih občinah bodo spremembe prometnega režima vključevale popolne in začasne zapore cest. Podrobne informacije o časih ter vrstah zapor so dostopne na spletni strani organizatorja, na povezavi https://istrski-maraton.si/koristne-informacije/zapore-cest/.

Preglej vse novice