Kontrast
Belo na črnem
Velikost pisave

Ponastavi
Zapri

Tudi letos preventivna akcija zatiranja tigrastih komarjev

Občina Izola je, skupaj z ostalimi istrskimi občinami, tudi letos pristopila k preventivni akciji za zajezitev razmnoževanja tujerodnih tigrastih komarjev. Ti so zaradi agresivnega hranjenja izredno nadležni, poleg tega pa so lahko tudi potencialni prenašalci virusov.

V obdobju od meseca maja do septembra, bo Komunala Izola poskrbela za apliciranje sredstva Aquatain na javni infrastrukturi in lokacijah, kjer se pojavlja stoječa voda, kot npr.: v peskolovih jaškov, v okrasnih parkovnih vodnih elementih ipd. Že najmanjša količina vode namreč predstavlja potencialno ugodno okolje za razmnoževanje tigrastega komarja.

S ciljem spodbuditi, da se aktivnostim za zatiranje razmnoževanja tigrastih komarjev pridružijo tudi občani, je Občina Izola tudi letos poskrbela za nabavo omejenega števila ampul sredstva Aquatain , ki jih bodo občani, s ponedeljkom, 24. 5. 2021, lahko brezplačno prevzeli na recepciji upravne stavbe Komunale Izola.

Dodati velja, da omenjeno sredstvo, ne obremenjuje okolja in ni škodljivo za ljudi, živali, rastline in neciljne organizme, kot so čebele, ribe, itd. Deluje namreč mehansko, in sicer tako, da na vodni gladini ustvari film, ki otežuje polaganje jajčec samicam tigrastega komarja ter preprečuje dihanje in razvoj ličink le-teh.

Občine slovenske Istre tudi letos združene v akciji zatiranja tigrastih komarjev

Preglej vse novice