Dezinsekcija javne kanalizacije na posameznih odsekih v Jagodju, Livadah in starem mestnem jedru v Izoli

Komunala Izola d.o.o. obvešča, da bo v sodelovanju z Nacionalnim laboratorijem za zdravje, okolje in hrano (NLZOH), Enota Koper, v četrtek, 26. 5. 2022 in petek, 27. 5. 2022, izvajala dezinsekcijo javne kanalizacije v Izoli in sicer v posameznih ulicah na območju Jagodja, Livad in starega mestnega jedra, kjer je bil ugotovljen večji pojav ščurkov. Dezinsekcija se bo izvajala z obrizgavanjem in toplim zamegljevanjem kanalizacijskih jaškov.

Zaradi razvojnega kroga ščurkov bo potrebno po treh tednih dezinsekcijo ponoviti, saj insekticid deluje samo na odrasle ščurke, ne pa tudi na jajčeca.

Občanom priporočamo, da obenem oskrbijo tudi za dezinsekcijo v internih kanalizacijskih omrežjih in okolici stanovanjskih objektov. Kot ukrep proti pojavu ščurkov in drugih podobnih insektov je zelo pomembno, da se ostanke hrane, odpadkov in odpadnega jedilnega olja ne izplakuje v kanalizacijske odtoke in straniščno školjko, temveč se jih odlaga v za to namenjene zabojnike oz. zbiralnike. Občanom se prav tako priporoča, da ostanke hrane oziroma živil odstranijo iz dvorišč in okolice objektov. Dezinsekcijo lahko opravljajo izključno pooblaščeni izvajalci, zato se je za naročilo teh storitev, potrebno obrniti neposredno nanje.

V kolikor vremenski pogoji ne bodo ugodni za izvedbo predvidene dezinsekcije, bodo termini izvedbe premeščeni, o čemer vas bomo naknadno obvestili.

Za morebitne dodatne informacije sta na razpolago telefonski številki Komunale Izola: 05/66 34 950 ali 05/66 34 935.

Preglej vse novice