Kontrast
Belo na črnem
Velikost pisave

Ponastavi
Zapri

Uradna otvoritev prenovljenih neprofitnih stanovanj na Smrekarjevi ulici 52

Z izgradnjo in prenovo stanovanj v mestnem jedru želimo ohranjati življenje v mestu

Občina Izola skupaj s Komunalo Izola kot upravljavcem občinskega stanovanjskega fonda tudi v letošnjem letu pospešeno izvaja aktivnosti na področju sanacije obstoječih stanovanj in izgradnje novih stanovanj za občane in občanke. Danes je bil simbolično odprt objekt na Smrekarjevi ulici 52, v katerem so urejena tri stanovanja in en poslovni prostor.

Na današnjem dogodku je župan Danilo Markočič uvodoma izrazil veliko zadovoljstvo, da je s predajo treh novih stanovanj uspešno rešen stanovanjski problem še treh izolskih družin in nato povzel jasne načrte na področju oddaje neprofitnih stanovanj: »Cilj je, da vsako leto oddamo 20 stanovanj Izolankam in Izolanom.« Januarja letos je ključe prejelo 13 najemnikov neprofitnih stanovanj. Že v začetku prihodnjega tedna se bodo upravičenci vselili v tri nova stanovanja v danes odprtem objektu na Smrekarjevi ulici, kjer se bodo najemnine stanovanj gibale med 82 in 95 evrov mesečno.

Denis Bele, direktor Komunale Izola je na dogodku naznanil tudi skorajšnjo predajo v uporabo še dveh obstoječih stanovanj v starem mestnem jedru (Koprska in Alietova ulica), ter dveh v Livadah, ki so bila prenovljena. »Zadali smo si obljubo, da ohranjamo življenje v starem mestnem jedru in mladim izobraženim družinam omogočamo, da ostajajo v Izoli. Skupaj z Občino ravno v ta namen nadaljujemo s prenovo obstoječih stanovanj na tem območju, čeprav se zavedamo, da so tovrstne rešitve v središču mesta nekoliko dražje,« je pojasnil Bele in z navdušenjem napovedal, da bo v roku enega meseca zaključenih tudi pet novih stanovanj na Južni cesti 20.

V načrtu je izgradnja štirih stanovanj na Cegnarjevi ulici in obnova štirih stanovanj na Krpanovi ulici. »Nedavno je tudi izolski občinski svet sprejel spremembo področnega pravilnika, ki nam kot upravljavcu olajša in pohitri oddajo neprofitnih stanovanj tistim, ki jih najbolj potrebujejo,« je konstruktivno sodelovanje  občinskih svetnic in svetnikov pohvalil direktor Bele, župan Markočič pa je dodal, da so v teku tudi pogovori o izgradnji novega večstanovanjskega objekta v Livadah, ki ga snujejo skupaj s Stanovanjskim skladom RS.

Župan Danilo Markočič in direktor Komunale Izola, Denis Bele ob prerezu traku.

Preglej vse novice