Kontrast
Belo na črnem
Velikost pisave

Ponastavi
Zapri

Deževna, a kljub temu številčno obiskana jesenska akcija zbiranja nevarnih odpadkov s premično zbiralnico je zaključena

V preteklem tednu, natančneje od torka do sobote, smo uspešno izvedli jesensko akcijo zbiranja nevarnih odpadkov s premično zbiralnico. Kljub slabem in deževnem vremenu, ki je vztrajalo skoraj vse dni akcije, so uporabniki v premično zbiralnico prinesli zgledno količino nevarnih odpadkov iz gospodinjstev, in sicer kar 1.152 kg.

Premična zbiralnica se je v petih dneh ustavila na 23 lokacijah na območju občine Izola, kamor je nevarne odpadke iz gospodinjstev prineslo preko 160 uporabnikov. Največji obisk smo zabeležili v UIici Oktobrske revolucije, Veluščkovi in Partizanski ulici ter v Drevoredu 1. maja. Nekoliko skromnejša udeležba je bila le ponekod na podeželju. Med zbranimi nevarnimi odpadki je prevladovalo predvsem odpadno jedilno olje ter ostanki barv.

V sklopu letošnje spomladanske in jesenske akcije s premično zbiralnico je bilo skupaj zbranih 3.037 kg nevarnih odpadkov, kar je za 873 kg več kot v letu 2022, ko je bilo maja in oktobra skupaj zbranih 2.164 kg odpadkov.

Da so uporabniki vse bolj osveščeni o pravilnem ravnanju z nevarnimi odpadki potrjuje tudi količina nevarnih odpadkov, ki so jih občani v letošnjem letu sami prinesli na naš Zbirni center. Od januarja do oktobra je bilo na Zbirnem centru namreč oddanih več kot 11.000 kg nevarnih odpadkov iz gospodinjstev.

Uporabnikom se zahvaljujemo za pravilno ravnanje z nevarnimi odpadki in s tem izkazano skrb za ohranjanje čistega ter manj obremenjenega okolja.

 

Preglej vse novice