Kontrast
Belo na črnem
Velikost pisave

Ponastavi
Zapri

Tudi letos akcija brezplačnega prevzema azbestnih odpadkov

Občina Izola in Komunala Izola obveščata občane, da imajo tudi letos možnost brezplačno oddati azbestne odpadke v zbirnem centru Komunale Izola.

Občani morajo pred oddajo azbestnih odpadkov izpolniti obrazec: Evidenca oddanih azbestnih odpadkov, ki je dostopen tako na spletni strani občine kot na tudi na spletni strani Komunale Izola, in ga v času uradnih ur oddati v glavni pisarni Občine Izola (Sončno nabrežje 8) ali poslati po e-pošti na naslov: obcina@izola.si.

Ko bodo pristojne občinske službe potrdile obrazec, bodo lahko upravičenci ustrezno zaščitene azbestne odpadke odpeljali v zbirni center. To morajo opraviti najkasneje v 30 dneh od potrditve obrazca. Položeni morajo biti na paleto in oviti s folijo. Višina palete, skupaj z odpadki, ne sme presegati enega metra.

Upravičenec mora v obrazec vpisati tudi okvirno količino azbestnih odpadkov. Najpogostejši tovrstni odpadek je navadno azbestna kritina. Ena plošča kritine tehta približno 18 kilogramov.

Pravilno izpolnjen in potrjen obrazec ter ustrezno zaščiteni azbestni odpadki so pogoji za uveljavljanje pravice do brezplačne oddaje v zbirni center. Tam bodo odpadke stehtali in upravičencu ali prevozniku izdali kopijo tehtalnega lista, iz katerega bosta razvidni količina in vrsta prevzetih azbestnih odpadkov. Prevzem azbestnih odpadkov v zbirnem centru opravljajo od ponedeljka do petka od 8. do 15. ure.

Za dodatne informacije pišite na e-naslov: vladka.gojak@izola.si ali pokličite na tel. št. 05 66 00 212.

Preglej vse novice