Kontrast
Belo na črnem
Velikost pisave

Ponastavi
Zapri

Dezinsekcija odsekov javne kanalizacije v občini Izola

Komunala Izola d.o.o. bo tudi letos skupaj z Nacionalnim laboratorijem za zdravje, okolje in hrano (NLZOH), Enota Koper, poskrbela za izvedbo dezinsekcije javne kanalizacije v občini Izola. Slednja bo potekala od torka, 18. 4. 2023, do petka, 21. 4. 2023, in bo vključevala posamezne ulice na območju Jagodja, Livad, obrtno stanovanjske cone in mestnega jedra Izole, kjer je bila zabeležena večja prisotnost ščurkov. Namensko sredstvo bo aplicirano s škropljenjem jaškov in toplim zamegljevanjem javne kanalizacije.

Po približno treh tednih bo dezinsekcijo potrebno ponoviti zaradi razvojnega kroga ščurkov, saj uporabljeni insekticid deluje le na odrasle ščurke, ne pa tudi na jajčeca.

Občanom priporočamo, da poskrbijo tudi za dezinsekcijo v internih kanalizacijskih omrežjih in okolici stanovanjskih objektov, predvsem pa, da ostanke hrane, odpadkov in odpadnega jedilnega olja ne izplakujejo v kanalizacijske odtoke in straniščno školjko, temveč v za to namenjene zabojnike oz. zbiralnike. Prav tako priporočamo, da ostanke hrane oziroma živil odstranijo iz dvorišč in okolice objektov. Dezinsekcijo lahko opravljajo izključno pooblaščeni izvajalci, zato se je za naročilo teh storitev, potrebno obrniti neposredno nanje.

V primeru neugodnih vremenskih pogojev, bodo termini izvedbe premeščeni, o čemer vas bomo naknadno obvestili.

Za morebitne dodatne informacije ali vprašanja smo dosegljivi na telefonski številki 05/66 34 950 ali 05/66 34 935.

Preglej vse novice