Kontrast
Belo na črnem
Velikost pisave

Ponastavi
Zapri

Podpisana pogodba za obnovo južnega dela ribiškega pristanišča v Izoli

Po zaključeni obnovi in predaji v uporabo severnega dela ribiškega pristanišča v Izoli, se bodo v kratkem pričela dela za obnovo južnega dela pristanišča, ki se navezuje na Sončno nabrežje. Danes je bila tako na Občini Izola podpisana Pogodba za izvedbo projekta Obnova ribiškega pristanišča Izola – II. faza (južni del). Za koordinacijo in vodenje projekta je zadolžena Komunala Izola, ki sicer tudi upravlja z Izolskim občinskim pristaniščem.

Investicija predvideva gradbeno-obrtniška in instalacijska dela za obnovo južnega dela ribiškega pristanišča, ki zajema sanacijo in dvig obale južnega dela mandrača, vključno z južnim pomolom v mandraču, del obale Sončnega nabrežja (od loma z južnim pomolom v mandraču do obnovljenega obalnega zidu oz. promenade), ureditev zelenice z namakalnim sistemom, postavitev hidrantnega voda za priklop ribiškega pomola, ureditev dodatne razsvetljave na plavajočih pomolih ter nabavo dodatne ribiške opreme. Poleg tega bo v investicijo zajeta tudi ureditev ribiškega šotora na zbirnem centru, ki bo namenjen shranjevanju ribiške opreme.

Skupna vrednost investicije je dobrih 3,8 milijona evrov, od tega bo 2,2 milijona financiranih z nepovratnimi sredstvi, preostanek sredstev pa bo zagotovila Občina Izola.

Po obnovi južnega pomola v mandraču je na čelu pomola predvidena postavitev batane, tako kot je bila nekoč in je služila shranjevanju ribiških mrež.

Južni pomol v mandraču (trenutna situacija)

Preglej vse novice