Kontrast
Belo na črnem
Velikost pisave

Ponastavi
Zapri

S premično zbiralnico zbrani skoraj dve toni nevarnih odpadkov iz gospodinjstev

V soboto 20. maja se je v Izoli zaključila spomladanska akcija zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev. V petdnevni akciji so uporabniki lahko brezplačno predali nevarne odpadke na kar 23-ih lokacijah. Zbranih je bilo 1.885 kg nevarnih odpadkov, kar je 885 kg več v primerjavi z lansko spomladansko akcijo.

Letošnja akcija zbiranja nevarnih odpadkov s premično zbiralnico je trajala od torka, 16. 5. 2023, do vključno sobote, 20. 5. 2023. Največ odpadkov je bilo zbranih na območju podeželja, kjer so uporabniki oddali kar 537 kg nevarnih odpadkov in tako presegli lanskoletno količino zbranih odpadkov na tem istem območju za 315 kilogramov.

Velik obisk smo beležili tudi na dveh novih lokacijah, in sicer na parkirišču pri Upravni enoti in v Župančičevi ulici.

Količine zbranih odpadkov dokazujejo, da so uporabniki vedno bolj osveščeni, spremljajo obvestila Komunale Izola in da se aktivno vključujejo oz. sodelujejo v tovrstnih akcijah.

Med oddanimi nevarnimi odpadki je bilo največ neuporabnih zdravil, odpadnega jedilnega olja, ostankov barve ter manjše električne in elektronske opreme.

Tokratno akcijo zbiranja nevarnih odpadkov označujemo kot zelo uspešno. Zbrani nevarni odpadki pa bodo predani pooblaščenemu pogodbenemu prevzemniku.

Naslednja akcija zbiranja nevarnih odpadkov s premično zbiralnico bo izvedena v jesenskem času, predvidoma v mesecu oktobru. Do takrat lahko uporabniki nevarne odpadke brezplačno oddajo tudi na izolskem zbirnem centru, ki je odprt od ponedeljka do petka med 8.00 in 17.00 uro ter v soboto med 9.00 in 12.00 uro.

Vsem udeležencem akcije se zahvaljujemo za sodelovanje in njihov prispevek pri skrbi za manj obremenjeno in čistejše okolje.

Preglej vse novice