Kontrast
Belo na črnem
Velikost pisave

Ponastavi
Zapri

Obvestilo o deratizaciji javnega kanalizacijskega omrežja

V terminu od 28. 2. 2024 do 2. 3. 2024 bo Komunala Izola d.o.o., v sodelovanju z zunanjim pooblaščenim izvajalcem, izvedla deratizacijo javnega kanalizacijskega omrežja v občini Izola. Gre za prvo redno izvedbo deratizacije letos, do konca leta pa bosta izvedena predvidoma še dva sklopa deratizacije.

Nadzor nad glodalci se bo izvajal s postavljanjem vab v kanalizacijske jaške javne kanalizacije.

Z namenom posvetiti dodatno pozornost lokacijam, kjer je opažen pojav glodalcev, lahko občani Komunali Izola posredujejo informacije o lokacijah kjer zaznavajo tovrstne težave. Obenem se občanom priporoča, da po potrebi tudi sami poskrbijo za deratizacijo v okolici svojih stanovanjskih objektov in preverijo oziroma odstranijo morebitne ostanke živil z zunanjih površin.

Upravniki večstanovanjskih zgradb, lastniki gostinskih lokalov, trgovin in ostalih gospodarskih objektov, ki so po zakonu dolžni opravljati redno deratizacijo, so vabljeni k sodelovanju tako, da tudi sami v tem terminu izpolnijo svoje obveznosti. Na podlagi izkušenj je namreč zatiranje škodljivcev (glodalcev) uspešnejše, če je sočasno opravljeno na čim širšem območju.

Ob tem ponovno pozivamo uporabnike, da ostankov hrane in olja ne odlivajo v straniščne školjke in kanalizacijske odtoke temveč, da upoštevajo sistem ločenega zbiranja odpadkov in jih dosledno odlagajo v za to namenjene zabojnike.

V primeru neugodnih vremenskih razmer se bo urnik izvedbe premestil na nov termin.

Za informacije v zvezi z izvajanjem deratizacije se lahko zainteresirani obrnejo na Komunalo Izola d.o.o. tako, da pišejo na e-poštni naslov kanalizacija@komunala-izola.si ali pokličejo na telefonsko številko 05/66 34 950 oz. 05/66 34 935.

Preglej vse novice