Kontrast
Belo na črnem
Velikost pisave

Ponastavi
Zapri

Akcija brezplačnega prevzema azbestnih odpadkov

Komunala Izola in Občina Izola tudi letos organizirata akcijo brezplačnega prevzema azbestnih odpadkov, ki jih občani lahko oddajo na našem zbirnem centru.

Pred oddajo azbestnih odpadkov morajo občani izpolniti obrazec Evidenca oddanih azbestnih odpadkov, ki je dostopen tudi na spletni strani Občine Izola, in ga v času uradnih ur oddati v glavni pisarni Občine Izola (Sončno nabrežje 8, Izola) ali poslati po e-pošti na naslov: obcina@izola.si. Po potrditvi obrazca s strani pristojnih občinskih služb, imajo občani 30 dni časa za odvoz odpadkov na zbirni center.

Azbestni odpadki morajo biti ob oddaji ustrezno zaščiteni, in sicer položeni na paleto ter oviti s folijo, pri čemer skupna višina palete in odpadkov ne sme presegati enega metra višine.

Upravičenec mora v obrazec vpisati tudi okvirno količino azbestnih odpadkov. Za lažjo predstavo o količini naj dodamo, da je najpogostejši tovrstni odpadek običajno azbestna kritina, ena plošča kritine pa tehta približno 18 kilogramov.

Pravilno izpolnjen in potrjen obrazec ter ustrezno zaščiteni azbestni odpadki so pogoji za uveljavljanje pravice do brezplačne oddaje v zbirni center. Tam bomo odpadke stehtali in upravičencu ali prevozniku izdali kopijo tehtalnega lista, iz katerega bosta razvidni količina in vrsta prevzetih azbestnih odpadkov.

Oddaja azbestnih odpadkov na zbirnem centru je možna od ponedeljka do petka, od 8. do 15. ure.

Za dodatne informacije pišite na e-naslov: vladka.gojak@izola.si ali pokličite na tel. št. 05 66 00 212.

Preglej vse novice