Kontrast
Belo na črnem
Velikost pisave

Ponastavi
Zapri

Prva dezinsekcija javne kanalizacije v letošnjem letu

Komunala Izola d.o.o. bo v sodelovanju z zunanjim pogodbenim izvajalcem v obdobju od 8. 4. 2024 do 12. 4. 2024. izvedla dezinsekcijo javne kanalizacije na območju občine Izola. Zaradi milejše zime je pojavnost ščurkov na posameznih lokacijah letos bolj zgodnja v primerjavi s preteklimi leti, zaradi česar se je tudi izvedba dezinsekcije omenjenih odsekov pričela nekoliko prej kot običajno.

Dezinsekcija bo primarno izvedena v posameznih ulicah na območju Jagodja, Livad, obrtno-stanovanjske cone, industrijske cone in mestnega jedra Izole.

Občanom priporočamo, da sami poskrbijo tudi za dezinsekcijo lastnih kanalizacijskih priključkov in interne kanalizacije. K omejitvi širjenja ščurkov pa lahko bistveno pripomoremo tudi tako, da ostankov hrane, odpadkov in odpadnega jedilnega olja ne izplakujemo v kanalizacijske odtoke in straniščno školjko, temveč jih odlagamo v za to namenjene zabojnike za biološke odpadke oz. zbiralnike. Pomembno je tudi vzdrževanje čistoče v okolici bivalnih objektov,  saj lahko ščurke privabijo tudi morebitni nepravilno odloženi ostanki živil ali hrana za hišne ljubljenčke, postavljena na prostem.

Dezinsekcijo lahko opravljajo izključno pooblaščeni izvajalci, zato se je za naročilo teh storitev potrebno obrniti neposredno nanje.

Za morebitne dodatne informacije lahko občani pokličejo tudi na Komunalo Izola, in sicer na telefonsko številko 05/66 34 935 ali 05/66 34 950 oziroma pišejo na elektronski naslov kanalizacija@komunala-izola.si.

V primeru neugodnih vremenskih pogojev bo izvedba dezinsekcije premeščena, o novih terminih vas bomo sproti obveščali.

Preglej vse novice