Kontrast
Belo na črnem
Velikost pisave

Ponastavi
Zapri

Ponovitev dezinsekcije javne kanalizacije na območju Jagodja, Livad in starega mestnega jedra v Izoli

V času od srede, 15. 6. do vključno petka, 17. 6. 2022, bo Komunala Izola d.o.o. v sodelovanju z Nacionalnim laboratorijem za zdravje, okolje in hrano (NLZOH), Enota Koper, izvedla ponovitev dezinsekcije javne kanalizacije v Izoli, in sicer na posameznih območjih, kjer je bila le-ta izvedena v zadnjih dneh meseca maja 2022. Dezinsekcija se bo izvajala z obrizgavanjem in toplim zamegljevanjem jaškov.

V zadnjih dneh preteklega meseca, natančneje med 26. in 27. 5. 2022 je bila izvedena dezinsekcija javne kanalizacije v posameznih ulicah na območju Jagodja, Livad in starega mestnega jedra Izole, kjer je bil ugotovljen večji pojav ščurkov. Zaradi razvojnega kroga ščurkov je potrebno dezinsekcijo po treh tednih ponoviti in s tem zagotoviti učinek dezinsekcije tudi na jajčeca ščurkov.  

V sklop tokratne dezinsekcije bodo vključene še posamezne dodatne lokacije, kjer so bila naknadno zaznana še nova žarišča ščurkov.

Občanom se priporoča, da poskrbijo tudi za dezinsekcijo v internih kanalizacijskih omrežjih in okolici stanovanjskih objektov, predvsem pa, da ostanke hrane, odpadkov in odpadnega jedilnega olja ne izplakujejo v kanalizacijske odtoke in straniščno školjko, temveč v za to namenjene zabojnike oz. zbiralnike. Prav tako priporočamo, da ostanke hrane oziroma živil odstranijo iz dvorišč in okolice objektov.

Dezinsekcijo lahko opravljajo izključno pooblaščeni izvajalci, zato se je za naročilo teh storitev, potrebno obrniti neposredno nanje.

V kolikor vremenski pogoji ne bodo ugodni za izvedbo predvidene dezinsekcije, bodo termini izvedbe premeščeni, o čemer vas bomo naknadno obvestili.

Za morebitne dodatne informacije sta na razpolago telefonskih številkah Komunale Izola:  05/66 34 950 ali 05/66 34 935.

 

Preglej vse novice