Kontrast
Belo na črnem
Velikost pisave

Ponastavi
Zapri

Zaključek jesenske akcije zbiranja nevarnih odpadkov

V soboto 24. oktobra 2020 smo zaključili z letošnjo drugo akcijo zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev s premično zbiralnico. V akciji, ki  je potekala od 22. do 24. oktobra 2020, so občani oddali 1.609,5 kg nevarnih odpadkov.

Tudi tokratno akcijo, ki je potekala ob upoštevanju vseh priporočil NIJZ in varnostnih  protokolov podjetja za preprečitev širjenja koronavirusa, ocenjujemo kot zelo uspešno. Uporabniki so tokrat v premično zbiralnico oddali za 485,5 kg več nevarnih odpadkov, kot v letošnji junijski akciji.

Največji odziv uporabnikov je bil v Livadah, najmanjše število udeležencev pa smo zabeležili na Baredih in na Šaredu. Največji delež oddanih nevarnih odpadkov je predstavljala električna in elektronska oprema, sledile so odslužene žarnice, stara zdravila in odpadno jedilno olje.

Z udeležbo v akciji zbiranja nevarnih odpadkov, uporabniki izkazujejo odgovornost do pravilnega ravnanja z odpadki, s čemer prispevajo k ohranjanju čistega in manj obremenjenega okolja. Zato gre pohvala prav vsakemu posamezniku, ki se je akcije udeležil.

Za informacije v zvezi z ravnanjem z nevarnimi odpadki lahko pišete na e-pošto: odvozi@komunala-izola.si ali pokličete na tel. št. 05/66 34 950 v času uradnih ur, in sicer v ponedeljek, sredo in petek med 8.00 in 10.00 uro ter 10.30 in 12.00 uro

Akcija zbiranja nevarnih odpadkov s premično zbiralnico je ponovno predvidena v spomladanskem in jesenskem času prihodnjega leta.

Preglej vse novice