Kontrast
Belo na črnem
Velikost pisave

Ponastavi
Zapri

Ponovna dezinsekcija javne kanalizacije v Izoli

V preteklem mesecu (aprilu 2023) je bila v Izoli izvedena redna dezinsekcija javne kanalizacije. Na podlagi obvestil stanovalcev, da se na posameznih območij težave s ščurki vztrajno ponavljajo, bomo dezinsekcijo ponovili.

Od torka, 30. 5. 2023, do petka, 2. 6. 2023, bomo v sodelovanju z Nacionalnim laboratorijem za zdravje, okolje in hrano (NLZOH), Enota Koper, ponovno izvedli dezinsekcijo javne kanalizacije,  s poudarkom na območjih kjer je pojavnost ščurkov še vedno velika.

Dezinsekcija je postopek s katero se lahko učinkovito omeji oz. prepreči širjenje populacije ščurkov in drugih insektov, ki se najpogosteje zadržujejo v kanalizacijskih vodih. Zaradi razvojnega kroga ščurkov je potrebno po okvirno treh tednih dezinsekcijo ponoviti, kar velja predvsem za lokacije, kjer je pojav le-teh obsežnejši. Uporabnike zato naprošamo, da nas v primeru ponavljajoče se pojavnosti ščurkov, o tem obvestijo v čim krajšem času.

Občanom priporočamo, da obenem poskrbijo tudi za dezinsekcijo lastnih kanalizacijskih priključkov in internih kanalizacijskih omrežij ter okolice stanovanjskih objektov.

K preprečitvi širjenja ščurkov lahko bistveno pripomoremo tako, da ostankov hrane, odpadkov in odpadnega jedilnega olja ne izplakujemo v kanalizacijske odtoke in straniščno školjko, temveč jih odlagamo v za to namenjene zabojnike oz. zbiralnike. Pomembno je tudi vzdrževanje čistoče v okolici bivalnih objektov, kjer lahko te insekte privablja tudi hrana namenjena hišnim ljubljenčkom.

Dezinsekcijo lahko opravljajo izključno pooblaščeni izvajalci, zato se je za naročilo teh storitev, potrebno obrniti neposredno nanje.

Za morebitne dodatne informacije pa lahko občani pokličejo tudi na Komunalo Izola, in sicer na telefonsko številko 05/66 34 935 ali 05/66 34 950 oziroma pišejo na elektronski naslov kanalizacija@komunala-izola.si.

V primeru neugodnih vremenskih pogojev bo izvedba dezinsekcije premeščena, o novih terminih bomo sproti obveščali.

 

Preglej vse novice