Kontrast
Belo na črnem
Velikost pisave

Ponastavi
Zapri

Otroci so najpomembnejši člen v verigi osveščanja

Na pobudo OŠ Dante Alighieri Izola smo danes organizirali čistilno akcijo na območju Parencane v Jagodju, natančneje ob vodnem zajetju Rikorvo ter na tamkajšnjem »Pit stop« počivališču. Ob spremstvu naših zaposlenih, so osnovnošolci območje počistili in zbrali kar 5 vreč različnih odpadkov, med katerimi je prevladovala plastična embalaža.

Prizadevajo si, da s svojim delovanjem in zgledom vplivajo na bolj odgovorno obnašanje obiskovalcev. Z namenom, da bi jih spodbudili naj odpadke odvržejo v namenske zabojnike in ne v naravo, so učenci izdelali unikatne opozorilne table in jih postavili na očiščena območja. »S takimi akcijami se trudimo biti zgled in si želimo, da bi pri tem pomagali vsi ter opozarjali tiste, ki nepravilno ravnajo z odpadki«, so si bili enotni osnovnošolci.

OŠ Dante Alighieri Izola se zahvaljujemo za pobudo in trud, ki ga vseskozi izkazujejo na področju pravilnega ravnanja z odpadki ter skrbi za čisto in urejeno okolje.

Prepričani smo, da imajo tovrstne akcije veliko sporočilno moč in vpliv na širjenje osveščanja na širši krog ljudi, v smislu ohranjanja našega bivalnega in življenjskega prostora čim bolj čistega in neobremenjenega.

 

Preglej vse novice