Kontrast
Belo na črnem
Velikost pisave

Ponastavi
Zapri

Pravilno odlaganje božično-novoletnih drevesc

Z iztekom božično-novoletnih praznikov se postopoma lotevamo pospravljanja drevesc in drugega podobnega okrasja, ob čemer se srečamo tudi z vprašanjem kako in kam slednje odložiti.

Nepravilno odloženo drevesce ob zabojnikih, na katerega so te dni naleteli sodelavci, je kot opomnik, da naše uporabnike spomnimo na različne možnosti pravilnega odlaganja odrabljenih drevesc, in sicer se lahko:

  • manjša naravna drevesca odloži v zabojnike za biološke odpadke, vendar jih je potrebno predhodno razrezati ali nalomiti na manjše dele, da ne segajo izven zabojnika,
  • naroči brezplačni odvoz drevesc (naravnih ali umetnih), kot v primeru manjših količin zelenega reza oz. kosovnih odpadkov (naročila sprejemamo na telefonski številki 05/6634950 ali na e-naslovu: odvozi@komunala-izola.si),
  • še uporabna umetna drevesca dostavi v Center uporabnih predmetov Komunale Izola na naslovu Muzčeva ulica 7 oziroma na lokaciji Zbirnega centra,
  • neuporabna drevesca (naravna ali umetna) brezplačno dostavi neposredno na Zbirni center in ob tem na vpogled predloži zadnje potrdilo o plačilu komunalnih storitev.

Nerazrezana drevesca odvržena v zabojnike za biološke odpadke ali prosto odložena ob zabojnike na ekoloških otokih, ovirajo ostale uporabnike pri odlaganju odpadkov in dodatno bremenijo naš delovni proces.

Uporabnike zato prosimo, da se vselej odločijo za enega od zgoraj navedenih brezplačnih in enostavnih načinov pravilnega odlaganja božičnih drevesc in s tem ohranijo našo občino zgledno urejeno.

Preglej vse novice