^Na vrh

Dobro leto po lanskih poplavah se je občina Izola ponovno soočala s poplavami zaradi plimovanja morja ter močnim vetrom, ki je lomil drevesa.

Na območju občine Izola so se včeraj okoli 12 ure začele neugodne vremenske razmere z močnejšim plimovanjem, ki je obetalo poplavljanje priobalnega območja in starega mestnega jedra.  Stopnjevala se je jakost južnega vetra, kar je povzročalo lomljenje dreves in ponekod odkrivanje strešne kritine. Najprej je močan veter pokazal svojo moč na podeželju, postopoma pa tudi v preostalem delu občine. 

Na terenu smo bili skupaj z gasilci tri dežurne ekipe Komunale Izola. Skupaj smo odstranili vsaj 10 polomljenih dreves in odpeljali okoli 40 m3 vejevja na zbirni center.

Za zaščito poplavljanja mesta smo na Komunali Izola napolnili 500 protipoplavnih vreč, za kar smo porabili približno 15.000 kg peska. Te smo razdelili stanovalcem in upravljavcem poslovnih prostorov na območju obale še pred drugim večernim močnim plimovanjem. V sled ekstremnim vremenskim pogojem je delovna enota pristaniške dejavnosti izvajala stalni nadzor nad plavajočimi pomoli in priveznimi mesti. Kanalizacijski sistem je v mestu in črpališču Izola deloval brez motenj, saj je celotno postrojenje delovalo v povišanem režimu.

V večernih urah se je vreme postopoma umirilo in z njim tudi napovedano plimovanje z močnim južnim vetrom, kar ni povzročilo dodatne škode na infrastrukturi mesta.

Velja pohvaliti vse sodelujoče, ki so združili moči in pomagali pri reševanju našega lepega obmorskega mesta.

 

To ni naša slika

To je naša slika

 Copyright © 2019 Komunala Izola  Rights Reserved.