^Na vrh

15. septembra se bosta tudi v Izoli odvili združeni čistilni akciji Očistimo Slovenijo in Čista obala, v katerih bosta aktivno sodelovali tudi Komunala Izola in Občina Izola. Poleg izolskih društev in ustanov so seveda k sodelovanju toplo vabljene vse občanke in občani Izole. 

Akciji bosta potekali v sklopu največje svetovne prostovoljne čistilne akcije obal, morij in jezer - International Coastal Cleanup (ICC), pod organizacijskim okriljem Inštituta za vode Republike Slovenije, Ministrstvom za okolje in prostor in Zavodom TRI-NITI. 

Občina Izola je predvidela sledeč potek aktivnosti:

Zbirna mesta

V Izoli bomo čistili na različnih lokacijah. Prijavljeni prostovoljci se zberejo ob 9.30, na sledečih zbirnih mestih: parkirišče pod Belvederjem, parkirišče pred osnovno šolo Livade (ob jedilnici), parkirišče Mehano in parkirišče pod mostom pri Rudi ter parkirišče pred gostilno Jasna v Jagodju in pred zadružnim domom Korte. Na zadnjih dveh lokacijah je predvideno čiščenje okolice ekoloških otokov.

Potek čistilne akcije

Čiščenje bo potekalo v skupinah do 10 prostovoljcev, na vsaki lokaciji bo prisoten en koordinator akcije. Organizatorji bodo razdelili vrečke in zaščitne rokavice.

V primeru slabega vremena bodo prostovoljci pravočasno obveščeni o poteku akcije. Vsi prijavljeni bodo prejeli posebne kartončke za parkiranje avtomobilov. Z njimi bodo izkazovali, da so udeleženci akcije in si v času akcije zagotovili brezplačno parkirno mesto na dogovorjenih zbirnih mestih oz. v njihovi bližini.

Zaključek akcije

Predviden zaključek akcije je ob 12. uri. Za otroke, udeležene v čistilni akciji, sledijo po zaključenem dogodku izobraževalno zabavne delavnice na plaži v Strunjanu.

Prijave

Prijave na čistilno akcijo so obvezne. Prostovoljci se prijavijo po elektronski pošti, na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. oziroma po telefonu, na številki 01 47 75 328, najkasneje do 13. septembra 2018.

 

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite!

 

 

 

To ni naša slika

To je naša slika

 Copyright © 2019 Komunala Izola  Rights Reserved.