^Na vrh

RAZPIS ZA NEPROFITNA STANOVANJA

 

1.1  Predmet razpisa
1.2 Neprofitna  najemnina
Dokument  SLO   |   Dokument  ITA   |   Vloga

 

Na današnji novinarski konferenci smo javnosti predstavili skladbo “Svet samo tvoj je”, ki je plod sodelovanja mladega izolskega rap glasbenika Drilla in učencev tretje triade vseh izolskih osnovnih šol. Kot rezultat projekta, ki je vzpostavil sinergijo med glasbo in okoljem, želimo tik pred poletjem, skrb za okolje občanom ukoreniniti v podzavest in sprožiti zavedanje, da je vsak izmed nas ključni akter pri oblikovanju prihodnosti.

Pred pričetkom turistične sezone, ki že ustaljeno gosti povečano število obiskovalcev obalnih občin ter številne prireditve in zabave, je Komunala Izola izdala udarno rap skladbo z naslovom “Svet samo tvoj je”. Skladba je plod projekta “Drill sporočilo, ki bo okolje prebudilo”, ki je potekal od letošnjega dneva Zemlje (22. aprila) do svetovnega dneva okolja (5. junija).

Izolski vzornik ločevanja in ponovne uporabe Cuperman ter rap glasbenika Drill in Zofa Lipa so na vseh izolskih osnovnih šolah izvedli ekološko obarvane delavnice rap glasbe in mlade spodbudili k ustvarjanju verzov o treh ključnih okoljskih tematikah: ločevanje, ponovna uporaba in pasji iztrebki. Glasbenika sta iz vseh prispelih predlogov oblikovala besedilo skladbe, ki vsebuje pozitivna okoljska sporočila. Izmed vseh sodelujočih učencev je bilo izbranih 8 izvajalcev, s katerimi so posneli skladbo v studiu ter pripadajoči videospot. Skladbo so mladi raperji na današnji novinarski konferenci odpeli tudi v živo.

Poleg edinstvene izkušnje za mlade, ki so v obdobju oblikovanja lastne identitete in življenjske poti, je plod projekta tudi orodje izjemnega komunikacijskega potenciala. Ob ustrezni podpori radijskih postaj lahko skladba mladih Izolanov sproži val zavedanja o pomembnosti ločevanja, ponovne uporabe in skrbi za čiste zelenice. In slednje je cilj, ki ga želimo z dotičnim projektom uresničiti.

Novinarska konferenca se je zaključila z navdušenjem vseh prisotnih in prijetno glasbo s pomembnim sporočilom, ki si jo bomo zagotovo še dolgi prepevali.

  

To je naša slika

To ni naša slika

 Copyright © 2019 Komunala Izola  Rights Reserved.