^Na vrh

Pred prihajajočo poletno sezono se Javno podjetje Komunala Izola sooča s perečo problematiko vandalizma in onesnaževanja javnih površin, kar je pogosto posledica neozaveščenega ravnanja mladih turistov. S ciljem povečanja skrbi za okolje pri mladih je podjetje ob dnevu Zemlje sklenilo sodelovanje z izolskim rap glasbenikom Drillom.
V obdobju odraščanja mladi gradijo svojo osebnost in uveljavljajo svojo moč, kar ima žal neredko negativne vplive na okolje. Pogosto ob jutranjih urah opazimo poškodovane smetnjake ter zavržene odpadke na javnih površinah, predvsem parkiriščih, ki so bila ponoči prizorišča druženja mladih. Izola si želi ohraniti zlato odličje Turistične zveze Slovenije kot najlepše turistično mesto, za kar je ključno čisto in urejeno okolje, zato je bilo nujno oblikovati inovativno okoljsko strategijo.
Mladi potrebujejo vzornike, s katerimi se lahko poistovetijo, zato je Komunala Izola sklenila sodelovanje s priznanim mladim lokalnim glasbenikom Drillom, ki trenutno pripravlja svoj četrti solo album, ki bo izšel 25. maja. Med dnevom Zemlje in svetovnim dnevom okolja bodo izvedli akcijo »Drill sporočilo«, ki bo okolje prebudilo, kjer bodo Drill, Cuperman (vzornik ločevanja in ponovne uporabe Komunale Izola) in učenci tretje triade izolskih osnovnih šol združili moči in oblikovali udarno rap skladbo z močnim okoljskim sporočilom. Verzi skladbe bodo ob dnevu okolja oplemenitili zabojnike za mešane odpadke in koše za pasje iztrebke, saj si v podjetju prizadevajo približati pozitivna sporočila celotni lokalni skupnosti.
 
Javno podjetje Komunala Izola, d. o. o.
¸
 
 

To je naša slika

To ni naša slika

 Copyright © 2019 Komunala Izola  Rights Reserved.